Bröllopet – Kyrkan & vigseln!

Man kan tro att valet av kyrka skulle vara enkelt när man väljer att gifta sig men det var det inte.

Jag bokade kyrkan i god tid, över 1 år innan vi skulle gifta oss men ändå, så kunde man inte välja datum fritt eller få den kyrka man önskade för allt handlade om hur kyrkan planerat ut sina tider för respektive kyrka. Och för prästen/vaktmästaren osv.

Märkligt kan jag tycka med tanke på att det ändå är samma församling.

Vi hade till en början pratat om att gifta oss den 9/6 i Kvarsebo kyrka. Jag ville gärna ha en vit lite mindre kyrka, vilket det är. Men de fanns inga tider då.

Vi kunde få tid den 2/6 eller på midsommardagen, kl 11.00

Då gav jag även förslaget att om jag kunde fixa egen präst, skulle det då vara möjligt? Men det gick inte… för man behöver kantor, vaktmästare osv.

Men helt ärligt? Vem vill ha en vigsel kl 11.00? Och framförallt dagen efter midsommarafton? Nä. Vi fick tänka om.

Jag började kolla vilka kyrkor som fanns runt omkring oss och fastnade för Kvillinge kyrka.

Jag fick fortfarande en vit kyrka och på relativt bra avstånd från festlokalen.

Datumet som fanns ledigt var den 16/6 kl 15.00. Perfekt!!

Vi ville gifta oss i juni för det är månaden vi blev ett par men också månaden som Claes friade ☺💍.

Vi bokade det och det blev genast så verkligt.

Ett datum att längta efter. Ett datum som vi kommer att minnas för livet!

Vigseln – 16/6-2018, kl 15.00 i Kvillinge kyrka!

Vi kom till kyrkan. Jag hade inte alls varit nervös innan men nu kom pirret i magen. Man såg alla gäster, alla som var där för vår skull. Det var nu det skulle ske. Allt vi längtat efter och planerat skulle nu klaffa.

Jag gömde mig i bilen så ingen skulle se mig. Sen gick vi in och pratade ihop oss lite innan det var dags för ingång.

Ingångslåten jag valt skulle bli så pampig. You raise me up, med en kör. Tillsammans med min ena tärna Kicki som sjöng vissa solodelar i låte

När de började spela introt fick jag gåshud. Det var dags. Nu skulle det ske.

Barnen började gå in följt av bestmans och tärnor. Musiken, akustiken. Magiskt.

När jag går in tillsammans med min pappa. Som är en av mina tryggaste personer i världen. Så är jag trygg. Jag ser Claes stå där framme och vänta på mig. Och alla gäster som tittar på oss. Kören som sjunger, you raise me up, med en text som stämmer in så bra. För Claes får mig verkligen att känna så.

jag blir ”överlämnad” av min pappa, och jag och Claes går sista biten tillsammans fram till altaret.

Prästen. Som är den bästa präst jag vet. Som varit med länge i familjen och vigt mina föräldrar, döpt mig och min syster, och wilmer. Begravt min farfar men som även haft mkt relation till just farmor och farfar förr.

Han är bara så bra! Han fick oss båda trygga. Sa så mycket fina saker om oss. Och fick gästerna att skratt flera gånger.

Under vigseln sjöng kören Youre the inspiration. Som också är så fin text på och som vi lyssnade mycket på i början av vår tid tillsammans men framförallt för att vi båda är varandras inspiration till så mycket i livet. Den kändes passande att lyssna på efter att vi sagt Ja till evig kärlek.

.Utgångslåten vi valt var Glee versionen av Time of my life. Så passande för dagen. Kicki sjöng tjejens version, och David, som spelat musiken under vigseln sjöng killens, och sen kören tillsammans. Det blev sååå bra och satte ribban för vad som komma skall. Tärnorna dansade ut ur kyrkan! Nu startade festen!

Det här blev ett långt inlägg med mycket bilder. Hoppas ni orkade läsa 😊

Ni får se bilder från utanför kyrkan i ett annat inlägg.