Norrköpings kommun fortsätter rekryteringsprocessen av ny digitaliseringsdirektör

Under kommunstyrelsens sammanträde den 4 december skulle det ha fattats beslut om tillsättning av ny digitaliseringsdirektör. Kandidaten som presenterades av kommunen har nu valt att dra tillbaka sin ansökan.

­- Detta är en viktig strategisk tjänst med många utmaningar, som ska ta kommunens förändringsarbete framåt. Kommunen fortsätter nu rekryteringsprocessen av ny digitaliseringsdirektör, säger Martin Andreae, kommundirektör i Norrköpings kommun.

Norrköpings kommun beklagar att den dåvarande kandidaten presenterades innan det formella beslutet var fattat av kommunstyrelsen. Skälet var att handlingarna i ärendet var diarieförda och därmed offentliga. Kommunen kommer nu att se över rutinerna kring presentationen av kandidater till kommunstyrelsen och hur man kan bli tydligare i kommunikationen.

Kontakt:
Martin Andreae
Titel: kommundirektör
Telefon: 073-020 28 58
e-post: martin.andreae@norrkoping.se

Louise Flygt
Titel: kommunikationsdirektör
Telefon: 076-128 11 94
e-post: louise.flygt@norrkoping.se

__________________________________________________________________
Avsändare: Caroline Amnéus, presskommunikatör
Telefon: 0730-20 17 18

Let’s create Norrköping!
Norrköping är en stad i förvandling. En redan stark tillväxt får extra energi av den nya höghastighetsjärnvägen Ostlänken som börjar byggas 2017. Nya stadsdelar som Inre Hamnen skapar tusentals attraktiva bostäder i vattennära läge. Kommunen växer varje vecka med nya invånare och nya företag.
Med sitt unika läge är Norrköping en av landets viktigaste logistiska platser. Här finns ett starkt kultur- och idrottsliv och en skärgårdsnatur som skapar mervärde för alla. Kolmårdens Djurpark, Norrköpings symfoniorkester, Where´s the Music och Stadium Sports Camp lockar tusentals besökare till staden. Norrköping valdes även till årets studentstad 2013/2014. Som idrottsstad står Norrköping starkt med flera elitlag och det är Norrköping som är huvudort för världens största orienteringstävling sommaren 2019. Att fortsätta utveckla Norrköping är något som alla är en del av och det som kallas Let’s create Norrköping!